Geen categorie

Het is echt waar; onze wens is uitgekomen..

Vol spanning zaten mijn vriend en ik te wachten op onze eerste echo. Mijn gevoelens op dat moment waren heel rustig en probeerde op weinig te hopen. Weinig te hopen waarom? Omdat ik de eerste weken na de positieve test onzekere weken heb ervaren…

Bloedverlies

Een lastig begrip. Het betekend dat het 2 kanten op kan gaan. Ik heb vanaf week 5 veel bloed verloren. Ik had voor mezelf ook al op een paar momenten ‘besloten’ dat het mis zou gaan en over en uit was. Wat waren dat emotionele weken. Ik ken vele mensen in mijn omgeving met miskramen en bij mij kwam vooral de vraag naar boven ‘waarom zou het bij mij wel goed gaan’. Echter ging het bloed verlies niet achter elkaar door en had ik er geen krampen bij, toch bleef ik heel onzeker en ben ik vanaf dat moment heel neutraal gebleven. Het was echt afwachten tot de eerste echo. Het waren onzekere weken.

Misselijkheid

Na het bloedverlies begon in week 6 de misselijkheid. Misselijkheid eigenlijk de hele dag door en overgeven. Eigenlijk was ik er blij mee omdat het ergens wel het gevoel leek te geven dat er wat gebeurde in mijn lichaam. Ik weet nog goed dat ik ooit gezegd heb, omdat ik zo graag zwanger wilde worden en er alles voor over had, ik er zelfs elke dag misselijk voor wilde zijn. (Kon mezelf er soms heus wel voor vervloeken dat ik dat ooit gezegd had haha).

En…dan gaan we nu door naar de volgende

Ik weet nog goed dat ik gelijk 2 vruchtzakjes op het beeldscherm zag. Met mijn handen voor mijn mond zat ik het vol bewondering te bekijken. Onze behandelaar zei nog niks en keek eerst zorgvuldig naar het eerste vruchtje, er was een mooi kloppend hartje te zien. ‘En…we gaan nu door naar de volgende’ mijn hart maakte een sprongetje. Mijn eerste reactie was schrikken mijn tweede reactie kwam uit bezorgdheid ‘klopt het hartje wel’? Ja. Opluchting. Gelukkig.

Mooiste wens uitgekomen

Met een echo waar niet 1 maar 2 mooie vruchtjes te zien waren. Wat hebben we de afgelopen weken ook veel mee gemaakt. We lopen nu in het ziekenhuis en worden goed onder controle gehouden. Wat zijn we nu dankbaar en blij dat het zo mag zijn. Juist omdat we de onzekerheid van mijn lichaam en onze kinderwens en of het ooit zou gaan lukken sterk gevoeld hebben. Des te sterker voel ik de blijdschap en geluk dat het nu zo mag zijn. En er in mijn lichaam twee in de maak zijn. Momenteel ben ik 12 weken zwanger en hebben we de test resultaten van de combinatietest terug, deze zijn allemaal goed. Voor nu vooral genieten.

En ik hoop, hoop zo dat het voor de dames (bloggers) die momenteel bezig zijn met hun kinderwens, waarvoor ik zoveel respect heb, het allemaal snel mag gaan lukken. Ik denk echt aan jullie.