Geen categorie

Nooit durven hopen

Nooit gedacht en durven hopen dat ik dit nu zou gaan typen. Ik heb voor het eerst sinds 2 jaar positieve testen in mijn handen gehad.

Gonal F en Ovitrelle

Ik ben begonnen met hormonen spuiten (Gonal F en Ovitrelle). Voorafgaand werd helaas mijn vermoeden bevestigd bij een inwendige echo dat de clomid voor mij niks meer deed. Er groeide geen eicellen meer. Onze zeer fijne en prettige behandelaar gaf ons de keus; of over een week terug komen om wellicht te kijken of de clomid toch nog aan gaat slaan, of diezelfde dag gaan beginnen met Gonal F spuiten voor 7 dagen lang. Mijn vriend en ik hadden dit al besproken en kwamen allebij tot dezelfde conclusie; S Starten met de Gonal F.

‘Hoe gaat het met je?’

We zijn heel erg blij dat we van het ziekenhuis overgestapt zijn op deze instelling speciaal gericht op een kinderwens. Het geeft ons heel veel rust. Wat zijn deze mensen fantastisch! De vraag ‘hoe gaat het met je?’ Was de eerste welgemeende vraag die we van onze behandelaar kregen. Geestelijk is het zeer belangrijk dat het goed met je gaat. Ze gaf aan dat het een intensieve traject zou gaan worden, intensiever dan met de clomid. Samen met je partner moet je hier goed over blijven praten. We moesten een aantal keer per week terug komen om een inwendige echo te laten maken om te zien of de eicellen zouden gaan rijpen. Eigenlijk moet ik zeggen een ‘eicel’. Ze vertelde dat ze liever heeft dat er 1 gaat rijpen omdat ze kleine risico op een tweelingzwangerschap wil hebben. Eigenlijk moeten de hormonen net zo aan gaan slaan dat er 1 gaat rijpen.

Een nieuwe periode

Zo voelde het voor ons. Ik ging een nieuw traject in. Hoe zou het zijn om jezelf te moeten spuiten? Samen met mijn vriend probeerde we er wat van te maken met humor. Na een paar keer voor een echo terug te zijn gekomen bleek dat er ook 1 eitje goed aan het rijpen was. Een 2de was er ook maar bleef in groei meer achter dan de eerste. Die dag kregen we groen licht voor de ovitrelle spuit. En uiteindelijk 2 weken wachten. Ik moet eerlijk zeggen dat er nooit nooit nooit in mij op kwam dat het nu wel zou gaan lukken.

Positieve testen

Daar stond ik dan met 3 verschillende positieve testen van 3 verschillende merken. Vol ongeloof hield ik vol dat het nog van de hormoon spuit moest komen en dat ze daarom positief waren. Ik voelde me de afgelopen week niet mezelf door de hormonen, emotioneel, labieler kortom niet mezelf. Wel werd ik onzeker door het feit dat ik niet precies wist wat er met mij aan de hand was en waarom ik mij zo voelde. Een aantal dagen later..dat weekend mocht ik testen van onze behandelaar. Samen met mijn vriend s’ochtends de test gedaan. Vol ongeloof keken we naar de test, duidelijker positief kon niet. Omdat ik het nog steeds niet durfde te geloven deden we nog een digitale test. Na een paar minuten wachten verscheen er het woordje ‘zwanger’. Met tranen in mijn ogen keek ik dit aan.

Blij en angstig

Ik heel blij dat de hormonen wel wat hebben gedaan en dat ik dus zwanger kan raken. Wel voel ik de ‘angst’ dat het elk moment mis kan gaan. Helemaal vol uit blij zijn wil ik nog voor mezelf niet toelaten. De eerste echo afspraak staat gepland. Mijn eerste wens is in vervulling gegaan; een positieve test in mijn handen ervaren. Mijn aller aller grootste wens op dit moment; dat het goed zou mogen blijven gaan en dat we straks een goede echo hebben, en dit mooie nieuws echt kunnen en mogen gaan delen..