Geen categorie

Mijn leven met pcos (deel 3 )

Daar stond ik met de eerste pil in mijn hand…ik mocht gaan beginnen met clomid. Ik las nog even ‘snel’ de beschrijving door waarbij ik het kopje ‘bijwerkingen’ heel vluchtig door nam. Ergens in mijn hoofd wilde niet worden beinvloed van het lezen van de bijwerkingen. Zodat ik 100% naar mijn eigen lichaam kon luisteren zonder mezelf bijwerkingen ‘aan’ te praten. Benieuwd en niet wetende hoe dit af zou lopen nam ik een grote slok water…

Eerste onderzoek

Er stonden meerdere afspraken gepland voor een inwendige echo om te zien of mijn eicellen zouden groeien door de clomid. Ergens was ik blij dat ik op mijn 18e al een inwendige echo had meegemaakt. Ik wist al een beetje wat mij te wachten stond en ging er ook heel rustig in mee. Mijn vriend vond het wel spannender aangezien hij niet wist wat er zou gaan gebeuren. Ik kon hem daarin gerust stellen omdat ik er zelf rustig onder bleef. Na mezelf gemeld te hebben bij de balie begon het wachten in de wachtkamer. Ondertussen zag ik een zwangere dame overduidelijk gelukkig en blij uit de echokamer lopen met een echo in haar hand. Oh, wat verlang ik ook ooit naar zo’n moment.

Verward

We werden door de echoscopiste naar binnen geroepen, de eerste afspraak werd een feit. Na een kort en bondig gesprekje kon ik gaan liggen. Daar gingen we. De echoscopiste bekeek de echo waarna ze concludeerde dat ze nog niet goed kon zien of er eicellen aan het groeien waren. Ik moest voor een paar dagen later weer een afspraak maken en voor ik het wist stond ik weer buiten. Ik weet nog dat ik me erg verward voelde, aangezien ik niet echt wist wat ik moest verwachten, was ik voor mijn gevoel nog niet veel wijzer geworden. Snel naar de balie voor de volgende afspraak.

Goes nieuws, ze groeien!

Na de tweede afspraak ging ik al met een veel beter gevoel weg. Ze zag namelijk dat er eicellen aan het groeien waren, dus de medicatie deed wel zeker iets. Na een paar dagen moesten we voor een volgende afspraak. Nog meer goed nieuws, ze zag namelijk dat er meerdere eicellen gegroeid waren en bijna op springen stonden. Het waren er namelijk 3. Ik weet nog dat we heel blij uit de echokamer liepen, dat betekende dus dat de medicatie voor mij goed zijn werk had gedaan. Met dat feit kon ik al heel blij zijn. 

6 maanden clomid

Uit de echo’s kon worden geconcludeerd dat ik met deze dosis (clomid 50mg) op de goede weg zat. Ik mag deze 6 maanden gaan proberen, en als ik na 6 maanden nog niet zwanger ben moet ik terugkomen voor een vervolg afspraak bij mijn gynecoloog om ‘verdere’ stappen te ondernemen. Ik weet nog niet heel precies wat ze dan verder willen doen maar eerlijk gezegd wacht ik dat gewoon op dat moment af. Nu ben ik een paar maanden verder met een aantal rondes clomid. Mijn cyclus is met 32 dagen voor mezelf heel goed te noemen. En wat is dat wennen als je normaal gesproken een paar keer in het jaar je menstruatie krijgt en nu de ‘luxe’ ervaart dit maandelijks te hebben. Gelukkig gaat dit tot op heden ook nog steeds goed met de huidige medicatie. 

Bijwerkingen

De eerste maanden had ik geen last van bijwerkingen. Ik ben persoonlijk wel gevoelig voor hormonen dus ik was hier wel blij mee. De laatste maand of 2 lijkt het toch stiekem wel een beetje te gebeuren. Ik kreeg uit het niets opvliegers en voornamelijk s’nachts. Daardoor sliep ik ook wat slechter. Ook merk ik dat mijn lichaam veranderd, ik ben wat sneller aangekomen en mijn huid is veel onrustiger dan voorheen. Maar ik heb het er allemaal voor over denk ik altijd in mijn achterhoofd. Nee, het komt niet voor niks. 

Het blijft maandelijks een proces van afwachten, zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen. En uiteindelijk de teleurstelling en verdriet als het weer niet is gelukt. Ik gun mezelf een moment van verdriet, boosheid en telerustelling maar uiteindelijk probeer ik weer positief door te gaan en mij te houden aan de hoop in de volgende ronde met nieuwe kansen..De hoop om ooit een positieve test in mijn handen te ervaren.