Geen categorie

‘Goed bedoelde adviezen’

Toen wij anderhalf jaar geleden de stap hadden genomen om zwanger te willen worden, had ik nooit kunnen bedenken in wat voor roller coaster wij terecht zouden komen. Hoeveel ‘goedbedoelde adviezen’ heb ik al wel niet gehoord. De mensen uit onze omgeving willen er vaak wel een oplossing voor geven. Hieronder mijn top 5 van ‘goedbedoelde adviezen’ die ik heb gekregen. Neem het met een tikje humor;)

1. ‘Je moet er niet teveel mee bezig zijn!’

Dat is de oplossing!..maar ergens wel een beetje lastig als je ziekenhuis in en uit gaat. Om vervolgens met je (excuses voor de taal) benen wijd te liggen en om door middel van een inwendige echo te zien of je eicellen al aan het groeien zijn. Om vervolgens een paar dagen later weer terug te komen. Ook wel lastig om ‘er niet teveel mee bezig te zijn’ als je clomid moet gebruiken op bepaalde dagen om je eisprong op te wekken. Om dan al niet te spreken over dat je precies weet wanneer de vruchtbare dagen er zijn. Maar goed ik probeer er niet teveel mee bezig te zijn.

2. ‘Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig’

Mee eens. Maar het feit dat je als vrouw naar een ziekenhuis moet voor je eigen vruchtbaarheidsproblemen is al een grote stap. En dan moeten de medicijnen en/of behandelingen ook nog aan slaan. Kortom; veel spanning.

3.’Je bent nog jong, je hebt nog alle tijd’

Mijn mening; hoe jong of hoe oud je bent maakt voor mij niet uit als je een kinderwens hebt. Je hebt die wens en het blijft die lange periode net zo pijnlijk als het niet lukt voor een (in hun begrippen) ‘jongere’ vrouw. Ik begrijp natuurlijk wel dat bijvoorbeeld een vrouw van 35 in een lastigere positie zal zitten als een vrouw van 26.

4. ‘laat het los’

Oke…vind ik persoonlijk een vervelende opmerking, zeker vanuit iemand die niet precies weet wat het medische traject inhoud. Dat zegt al genoeg denk ik. Ik heb liever dat je zegt dat het gewoon in de Oer Hollandse taal mooi ‘kl*te’ is dan dat ik het ‘los moet laten’.

5. ‘Het komt uiteindelijk wel goed’

Hoe weet je dat zo zeker? Heb je een glazen bol? In alle eerlijkheid ben ik op een punt dat je niet zeker weet of het goed komt. Natuurlijk blijf ik gewoon positief en gaan we ervoor. Maar als je in zo’n traject zit wekt voor mij bovenstaande alleen maar irritatie op. Het is lief bedoelt, maar het is voor mij geen geruststelling.

Bovenstaande opmerkingen krijg ik geregeld te horen, herken jij je ook in deze opmerkingen of krijg je andere opmerkingen te horen? advies